لاريجاني افشا كرد
گروه خبر كشوري يزدفردا
علي لاريجاني از سفر افرادي به واشنگتن و ترغيب آمريكا به صدور قطعنامه عليه ايران پرده برداشت.
به گزارش گروه خبر كشوري يزدفردا به نقل از سايت تحليلي-خبري دانشجويان مستقل، دكتر لاريجانى دبير شوراى عالى امنيت ملى در همايش سراسرى مسئولين و هاديان سياسى سپاه در خصوص ضرورت تحليل عميق در مسائل مختلف گفت: عده اى به واشنگتن رفته و غرب را به صدور قطعنامه ترغيب كردهبودند.آنها هم فكر مىكردند با سيگنالهاى داخلي، اوضاع به نفع آنها در حال تغيير كردن است.
البته جمهورى اسلامى ايران خيلى قدرتمندتر از آن است كه چهار تا بچه بتوانند خللى ايجاد كنند.
بنا بر اين به گزارش وى با اشاره به صدور دو قطعنامه از سوى شوراى امنيت(قطعنامههاى 1737و1747) جدا از هياهوها و فضاسازىها افزود: در صدور قطعنامهها، حرف اصلى آنان اين بود كه اولا قطعنامه برگشتپذير است به اين معنا كه اگر ايران از فنآورى هستهاى دست بردارد، قطعنامه برگشتپذير است.
البته اين بهانه است آنها از ما مىخواهند كه از فنآورى اتمى دستبرداريم.
بخشى از قطعنامهها شامل تعليق غنىسازى است و بخشى مربوط به كارخانجات است كه هيچ ربطى به مسائل هستهاى ندارد. حوزه مسائل موشكى ايران،چه ساخت موشك و چه قطعات و لوازم يدكي، ربطى به هستهاى ندارد. اين كه چرا وارد اين حوزهشدهاند، توضيح نمىدهند و مىگويند چون قدرتش را داريم، اقدام مىكنيم.
دكتر لاريجانى با بيان اينكه يك بخش از قطعنامه دوم مربوط به فرماندهان سپاه پاسداران و عدم سفر آنها مىباشد، گفت: نسبت سپاه پاسداران به مسائل اتمى و هستهاى صفر است ولى آنها مىگويند فرماندهان سپاه نبايد سفر كنند.
اين براى اين است كه ايران غنىسازى را متوقف كند. جالب اين است كه اسامى بعضى از مسئولين انرژى اتمى در دو قطعنامه آمدهاست اما در مورد سپاه اسامى همه فرماندهان سپاه ذكر شدهاست.
دبير شوراى عالى امنيت ملى با اشاره بهاينكه آنها مسائل اقتصادى را نيز نشان گرفتهاند كه نمونه آن بحث بانك سپه مىباشد، در خصوص اينكه چرا از بين نيروهاى نظامى سپاه را انتخاب كردهاند گفت: "حريف شما در بحث هستهاى فقط به مسائل هستهاى نمىانديشد، بلكه او يك متن بزرگترى را مىبيند و گاهى از دستشان در مىرود و در جلسات به ما مىگويند كه شما كشورى هستيد كه از لحاظ موقعيت استراتژيك بسيار برجستهايد، انقلاب شما، انقلابى الهامبخش و تاثيرگذار است، نيروى انسانى قوى و موثر داريد، به شرق و غرب هم متكى نيستيد.
وى افزود: وگرنه همسايه ما پاكستان بمب اتم دارد، نيروگاه دارد اما نكته اساسى اين است كه پاكستان متحد آمريكاست و ما نيستيم. به صراحت به ما مىگويند كه شما متحد غرب نيستيد."
علي لاريجانى با بيان اينكه از نظر نظام سلطه، عناصر قدرت شامل ژئوپليتيك، توسعه و قدرت توسعه و قدرت نظامى است، افزود:
"اينها به ژئوپليتيك ايران كه نمىتوانند دست بزنند، لذا سراغ توسعه و قدرت نظامى رفتهاند و تحليل آنها اين است كه سپاه پاسداران عنصر مهم قدرت نظامى است. شرايط منطقه آنها را به اين روز انداخته، در عراق، افغانستان و لبنان، اعتقادشان بر اين است كه تفكر انقلاب اسلامى ريشه دارد و صرف تفكر هم نيست بلكه در قدرت ريشه دارد. اينها را در حرفهايشان هم به ما مىگويند، در مذاكرات مىگويند و اين نگرانى آنها است. پس سپاه از عناصر مهم قدرت است اينها فكر مىكنند با اين كارها(درج نام فرماندهان سپاه در قطعنامهها) به سپاه ضربه مىزنند، در حالى كه سپاه محبوبتر مىشود. فرماندهان سپاه كه به مسافرت خارجى نمىروند و ... اخم آنها باعث فربه شدن ما و نفوذ بيشتر ما شدهاست. كشورهاى منطقه، بالاترين مقامهايشان هم اصلا جرات ندارند حرفى عليه آمريكايىها و ... بزنند اما در ايران فرماندار يك شهر، شهردار و حتى مردم هم عليه آنها حرف مىزنند"
وى در ادامه با بيان اينكه در تجزيه و تحليل قطعنامه، وضع روبهرشد جمهورى اسلامى ايران ديدهمىشود، تصريح كرد: به نظر مىرسد در اين يكسال و نيم اخير، يك بيدارى براى آنها پيدا شده كه هر چند قدرت اقتصادى و قدرت نظامى مهم است، اما قدرت تاثير جمهورى اسلامي، اينها نيست. اصل ماجرا فكر "اسلام نوين" است كه انقلاب اسلامى در منطقه ايجاد كردهاست. جنس مبارزات از جنس جنگهاى نامتقارن است. فكر انقلاب اسلامى بيدارى و مقابله با ظلم بود. اتفاقا بيشتر هم شدهاست.
هر چه آنها بيشتر فشار بياورند، محبوبتر مىشويم. در لبنان مىخواستند حزبالله را نابود كنند، حزبالله محبوب شد و به يك جريان مقاومت اصيل تبديل شد.
علي لاريجانى سپس به چرايى صدور قطعنامه عليه ايران توسط شوراى امنيت پرداخت و گفت: اول اينكه آنها فكر مىكردند با صدور قطعنامه، ما عقبنشينى مىكنيم. براى آنها، چه از لحاظ رفتار گذشته و سيگنالهايى كه به آنها رسيدهبود، چنين وانمود شدهبود كه اگر پرونده هستهاى ايران به شوراى امنيت برود، ايران عقبنشينى مىكند.
در يكى از جلسات، طرف مقابل گفت خوباست به قطعنامه برلين عمل كنيد، گفتم چه شد؟ شما كه زير آن زديد... گفتند برخى از ما تصورمان اين بود كه اگر قطعنامه صادر كنيم، شما عقبنشينى مىكنيد.
دوم اينكه آنها فكر مىكردند با صدور قطعنامه، در داخل كشور اختلافات و شكافهاى عميق و بهمريختگى ايجاد مىشود. البته يك موجى هم شروع شد كه اين چه كارى است كه كرديد؟
نماينده دولت انگليس به يكى از مامورين ما گفت كه ما مىدانيم داخل شما به خاطر قطعنامه دارد به هم مىريزد و مشكلات اقتصادى هم زياد مىشود...! آنها متوجه نبودند كه در داخل كشور، سكاندارى وجود دارد و وقتى كه رهبرى تصميم بگيرد، هيچ كس هيچ كارى نمىتواند بكند."
وى در ادامه تاكيد كرد:" ما به آنها گفته بوديم اگر قطعنامه صادر كنيد، شما مذاكره را به هم زدهايد. لذا ما گام بعدى را برمىداريم. ما به صراحت، هم به آژانس و هم به اينها گفتيم كه چه كار خواهيم كرد. ما شروع كرديم. آنها باور نكردند تا اينكه آژانس آمد، ديد و ديدند كه ما جدى هستيم.
اين كه قطعنامه صادر كردند، آيا جلوى برنامه هستهاى ما گرفتهشد؟ اين اقدامى كه عليه سپاه كردند، سپاه تكان خورد؟ سپاه كى سفر خارجى مىرفته است؟
دبير شوراى عالى امنيت ملى با اشاره به درخواست مجدد غربىها براى مذاكره با مختصات و فضاى جديد و اين كه نمىتوان بدون در نظر گرفتن جايگاه ما، توافقى داشت، گفت: "آنها عجيب اميد دارند كه در داخل كشور تغييراتى به وجود بيايد تا به جايى برسند و بتوانند خواستههاى خود را تحميل كنند.
در بحث هستهاى بيش از ده،پانزده مرتبه از زبانشان در رفت و گفتند كه شما در داخل دچار مشكل مىشويد. سوال اين است كه چه كسانى به آنها اين احساس را مىدهند؟ گاهى يك حرف، 5 يا 6 ماه كار را طولانىتر مىكند. آخر شما چه كسانى هستيد، مسئول پرونده هستيد كه اين حرف را مىزنيد؟ يك سرى اقدامات آنها باعث مىشود كه غربىها احساس كنند در درون نظام اختلاف است لذا مىروند به سمت قطعنامه بعدى."
وى سپس به تاكيدات مقام معظم رهبرى روى "وحدت" و "همبستگى" داخلى اشاره كرد و گفت: اين واقعيت دارد. آنها دارند با همين مسئله( تفرقهافكنىهاى داخلى و سيگنالها) تصميمگيرى مىكنند.
دبير شوراى عالى امنيت ملى افزود: ما يك دوره سينوسى داشتيم، با سيگنالهايى كه عواملشان در داخل دادهبودند. سازگارا،حقيقتجو و ... كه به واشنگتن رفته بودند، و غرب را به صدور قطعنامه ترغيب كردهبودند.آنها هم فكر مىكردند با سيگنالهاى داخلي، اوضاع به نفع آنها در حال تغيير كردن است. البته جمهورى اسلامى ايران خيلى قدرتمندتر از آن است كه چهار تا بچه بتوانند خللى ايجاد كنند.
انقلاب اسلامى ريشهدارتر و صدايش هم طنيناندازتر است. من ترديد ندارم استقامت ملى نقش تعيينكنندهاى دارد. آنها بايد متوجه شوند كه با زبان زور، نمىتوانند با ما برخورد كنند.
دكتر لاريجانى در ادامه به مسئله عراق اشاره كرد وگفت:
"در قضيه عراق چه رخ داد. آمريكايىها چهار سال است آنجا را اشغال كردهاند اما نه تنها نتوانستهاند مشكل آنجا را حل كنند، بلكه فجايع ايجاد كردهاند و حتى سر خودشان نيز بلا آوردهاند.
يكى از نمايندههاى اروپايى گفت: بايد در عراق به ما كمك كنيد به او گفتيم: چرا ملت عراق از شما عصبانى هستند، چه كار براى آنها كردهايد... شما به فرهنگ آنها بىاحترامى كرديد، سربازان شما با لگد وارد منزل آنها مىشوند و خانوادهها را مىزنند. شما براى مردم كارى نكرديد. برق، آب، صنعت رها و بيكارى زياد شدهاست. اين نتيجهى اشغالگرى شماست.
دبير شوراى عالى امنيت ملى با تصريح اينكه اينها(غربىها) در حمله به عراق تئورى نداشتند و فكر مىكردند به آنجا مىروند و مردم براى آنها هورا مىكشند، افزود: "تا پنج، شش ماه قبل، آمريكايىها روزانه 5/2 نفر كشته مىشد، الان به روزانه 5 نفر رسيده و هر چه پيش مىروند، تعداد تلفات آنها بيشتر مىشود. استقامت در عراق، آنها را به اين روز انداخت. اينها تلاش مىكنند خودشان را ابرقدرت نشان دهند، ولى ده پانزده بار از ما درخواست كمك كردهاند. در مورد عراق، ما به توانمندى ساختارهاى عراق كمك مىكنيم. حرف اين است كه آنها بايد بروند. اينها فهميدهاند كه ايران در عراق موثر است.
ما از ايجاد دموكراسى و آرامش در منطقه، صددرصد پشتيبانى مىكنيم. در فلسطين حماس از طريق دموكراسى پيروز شد، شما سركوبشان كرديد. ما بر اساس دموكراسى معتقديم كه به زودى مسئله لبنان حل مىشود. مىگوئيم بيائيد اين فضا را مهيا كنيد، مىگويند نه، اوضاع به هم مىخورد!
دبير شوراى امنيت ملى تاكيد كرد: اين كه امروز فهميدهاند كه ايران كشورى است كه روى آرمانهايش ايستاده و تلوّن نداشته است، اين به بركت وجود رهبرى است.
كسى كه در شرايط متفاوت دولتها، از يك سرى اصول حمايت كردند و پشتيبانى كردند و اين رمز موفقيت امروز، مربوط به ايشان است. زمانى در افغانستان طالبان مسلط شدهبود و عدهاى در داخل مىگفتند اينها يك واقعيت هستند و بايد با آنها همكارى كرد اما رهبرى هوشيارانه ايستاد. نه الان كه دولت همراه است. آن زمان كه شرايط متفاوت بود، رهبرى ايستادگى كردند.
الان كه در قدرت هستيم، من به آنها مىگويم گول نخوريد كه قطعنامه صادر مىكنيد و عدهاى در داخل همراهى مىكنند...امروز در بحث مذاكرات به اين نتيجه رسيدهاند كه ايران قدرتمند است."
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 08,ژانویه,2025